fbpx Getuigenissen | Preventie & Milieu Academy

Getuigenissen

Marijke Pissens

Anderhalf jaar lang heb ik bijzonder hard genoten van de lessen van de specialisatiemodule Preventieadviseur Psychosociale aspecten van de Arbeid (PAPS). De docenten zijn stuk voor stuk experten (en vaak zelfs echte referenties) in hun vak, die zowel de theoretische als praktische handvaten geven om als paps mee aan de slag te gaan. 

Ik had bovendien het geluk om terecht te komen in een kleine, gezellige klasgroep waar het elke week weer thuiskomen was. 

Deze opleiding is dus een absolute aanrader voor papsen in wording, maar eigenlijk voor iedereen die wil weten hoe de puzzelstukjes van mens en organisatie in elkaar passen. 

Marijke Pissens, Preventieadviseur Psychosociale Aspecten, KBC Global Services / 2022-2023

Sabine De Brauwer

Kennis i.v.m. de welzijnswetgeving opdoen toegepast op voorbeelden uit de praktijk, nieuwe concepten verkennen, reflecteren over je rol als preventieadviseur en dit allemaal gefaciliteerd door experten in hun domein die dit onderbouwen met voorbeelden en tools uit de praktijk, is een echte meerwaarde om je job nog beter te kunnen uitoefenen.   

Het feit dat je uit je comfortzone moet komen, helpt je om nieuwe inzichten op te doen en je kennis te vergroten. De module bemiddelen bv. is niet enkel een theoretisch verhaal, maar je kan ook oefenen en deze technieken pas ik regelmatig toe in de praktijk.

De opdrachten die je krijgt helpen je om de leerstof te integreren en de collega’s waarmee je dit allemaal doorloopt zijn contacten voor het leven. We bellen nog regelmatig om ervaringen te delen of van gedachten te wisselen.

Sabine De Brauwer, Preventieadviseur Psychosociale Aspecten, Proximus Group / 2019-2020

Rein Mondt

Ik werkte al enkele jaren voor het psychosociale departement van Mensura toen ik aan de opleiding begon.

Ik vond de opleiding een mooi evenwicht bewaren tussen theorie en praktijk. Ook de lesgevers die in verschillende domeinen werkzaam zijn weerspiegelden dit en zorgden voor een mooie mix.

Maar misschien was het delen van ervaringen tussen cursisten nog wel het meest waardevol. Je kon succeservaringen delen, maar ook moeilijkheden waarop je botste, en leren van elkaar.

De opleiding heeft me veel handvaten geboden in mijn job en ik zou ze dan ook warm aanbevelen aan ieder die in dit domein werkzaam is.

Rein Mondt, Preventieadviseur Psychosociale Aspecten, Mensura / 2019-2020

Isabelle Denys

Isabelle Denys

Intussen heb ik de specialisatieopleiding ‘Preventieadviseur psychosociale aspecten’ een aantal jaren geleden afgerond. Het gebeurt vandaag nog regelmatig dat ik in mijn cursus van toen ga snuisteren om mijn advies inzake een psychosociale problematiek te onderbouwen. De opleiding heeft me heel wat nuttige inzichten gegeven en dat op heel wat vlakken: wetenschappelijk theorieën & modellen, kennis over de wetgeving, …. Ook was het waardevol om via de opdrachten en de bemiddelingsoefeningen de opgedane kennis in de praktijk te kunnen toepassen.

Dankzij de opleiding heb ik ook heel wat fijne collega’s ‘PAPSen’ leren kennen. Tot op heden heb ik contacten met enkele van mijn medestudenten en blijven we bij elkaar terecht kunnen voor vragen.

Isabelle Denys, Preventieadviseur Psychosociale Aspecten, BNP Paribas Fortis / 2017-2018