fbpx Iets voor jou? | Preventie & Milieu Academy

Iets voor jou?

Deze opleiding richt zich specifiek tot mensen met interesse voor preventie, veiligheid en het welzijn van werknemers in een bedrijf of organisatie. Als kandidaat hebt u een brede interesse voor zowel de eerder technische aspecten van arbeidsveiligheid (risicoanalyse, ongevallenanalyse, risico's gekoppeld aan specifieke domeinen zoals elektriciteit, bouwactiviteiten of brand), maar ook communicatie met en motivatie van werknemers, teams en leidinggevenden vormt een belangrijk deel van de functie van een preventieadviseur.

Toelatingsvoorwaarden

De aanvullende vorming voor preventieadviseurs is modulair opgebouwd. Na het beëindigen van de multidisciplinaire basismodule (120 uur) kun je starten met de specialisatiemodule niveau 2 (90 uur). 

Je kunt inschrijven in de specialisatiemodule niveau 2 als je minstens een diploma secundair onderwijs of hogere secundaire leergangen hebt behaald én als je het getuigschrift van de multidisciplinaire basismodule (120 uur) op zak hebt.

De aanvullende vormingen tot preventieadviseur zijn volledig Nederlandstalig. Daarom gelden voor kandidaat-cursisten met een diploma van buiten de Vlaamse gemeenschap of een niet Nederlandstalig diploma extra toelatingsvoorwaarden. Deze kunnen nagelezen worden in het 'Onderwijs- en Examenreglement' (artikel 3 - pag. 5)

Vrouw in klasgroep