fbpx Missie en historiek | Preventie & Milieu Academy

Missie en historiek

Historiek

Al meer dan 40 jaar richt PMA (voorheen Odisee – KAHO Sint-Lieven) de opleiding preventieadviseur niveau 1 in. Ingenieursvereniging VIK (de voorloper van IE-net) nam het initiatief om de eerste opleiding Preventieadviseur te organiseren op de Technologiecampus Gent, waar tot op vandaag de opleiding tot industrieel ingenieur zijn stek heeft.

Na enkele jaren werd de samenwerking uitgebreid met partner Prebes. Onder de vleugels van wijlen Eric Van Schoonenberghe en later Peter Lambers groeiden de opleidingen. Ook de opleiding Milieucoördinator werd toegevoegd aan het aanbod in 2006, met VMx, de beroepsvereniging voor milieuprofessionals, als partner.

Sinds 2011 staat Heleen Vandromme aan het hoofd van PMA. Het opleidingsaanbod werd succesvol uitgebreid met de specialisaties Arbeidshygiëne, Ergonomie en Psychosociale aspecten van de arbeid.

Vandaag zetten de PMA-medewerkers en docenten zich elke dag in voor een kwaliteitsvol aanbod in de domeinen Preventie en Milieu. Onze vele afgestudeerden werken in talloze bedrijven en organisaties verspreid over Vlaanderen en het Brussels gewest. Ze bouwen mee aan meer preventie, welzijn, gezondheid en aandacht voor milieu.

De drie (ex)directeuren van PMA